Logboek 2017


15 December 2017

Vandaag eens wezen buurten bij Modified Materials, producent van loodvrije werp- en visgewichten, en dat was best interressant!

Het streven is om het gebruik van lood en loodhoudende werp- en visgewichten terug te dringen danwel geheel te beëindigen en hiervoor in de plaats gebruik te gaan maken van niet loodhoudende werp- en visgewichten/visgewichtjes. Dit om lood emissies in het milieu ten gevolge van het verlies van lood zoveel mogelijk te beperken, en liefst geheel te stoppen.

Modified Materials
Modified Materials
Modified Materials

AnguillaCharter gaat het komend jaar 2018 besteden aan trials met deze loodvrije visgewichten/visgewichtjes, hopelijk zijn de uitkomsten zodanig dat we dit alternatief structureel in kunnen gaan zetten op de boot, zowel om ze zelf te gaan gebruiken danwel beschikbaar te stellen aan onze opstappers tegen kostprijs onder het motto; 'Je moet ergens gaan beginnen'!

De verder details en mogelijkheden; Hiero -> Loodvrij Vissen - Visgewichten zonder Lood

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, AnguillaCharter, Loodvrij Vissen, Visgewichten, Modified MaterialsDecember 2017

Over de maand December kunnen we eigenlijk erg kort zijn; te zacht, somber, erg winderig en nat. De paar kalme dagen die er waren werden wel benut maar met sterk wisselende resultaten, Marcel wist een paar erg dikke wijtingen, een enkele haring, een enkele schol en een paar pijlinktvissen te scoren op de momenten dat het even opklaarde. Jammer genoeg waren die dagen dun gezaaid deze laatste maand van 2017.

Overzicht December 2017
Overzicht December 2017
Overzicht December 2017
Overzicht December 2017

Wat verder opviel waren de hoge watertemperaturen op het Meer, zeven, acht graden was de norm, terwijl vorig jaar rond dezelfde tijd het amper één graad C was .. ook niet echt voordelig voor de visserij. Ook de zichtbaarheid was sterk wisselend, vooral op de dagen dat er veel regenwater werd afgepompt vanuit de omliggende polders liepen de zichten sterk terug.

Overigens lieten de visvinders weer wel idioot veel schrijverij zien, de bekende enorme scholen waren duidelijk te zien op het scherm. Maar het vangen lukte eigenlijk alleen in gestolen half uurtjes .. daar buitenom deden ze het gewoon niet, en voor schol en bot is het nu met deze watertemperaturen gewoon niet koud genoeg.

In het volgende jaar gaan we gewoon verder waar we zijn gebleven; de proefvisserijen om inzicht te krijgen in de visstand en het aantal soorten in het Veerse Meer ism Sportvisserij ZuidWest Nederland gaan gewoon door, het jaar 2018 wordt tevens benut om trials te gaan vissen met loodvervangers, én we willen graag weten wat de snoeiharde aanbeten veroorzaakt die we nog steeds niet hebben kunnen verzilveren ...

We houden u op de hoogte van de bevindingen op, in en rond het Veerse Meer!

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Zwarte Grondel, Bot, Schol, Wijting, Haring, PijlinktvisNovember 2017

Inmiddels is de haring massaal aanwezig, zijn de bliekjes en koornaarvisjes de havens uit getrokken richting de geulen en putten, en heeft de roofvis én de pijlinktvis zich gemeld op de gekende stekken.

Overzicht November 2017
Overzicht November 2017
Overzicht November 2017
Overzicht November 2017

Wederom boekten de kayakkers en belly-boaters hele nette resultaten, maar op de dagen dat de wind kalm is en de driften perfekt te sturen zijn is het ook vanaf de boot dikke pret.

Overzicht November 2017
Overzicht November 2017

Als de weersomstandigheden wat gaan kalmeren en eens een beetje mee werken, lees; graag wat minder wind, een klein beetje kou en een blauwe lucht incluis scherp zonnetje, dan kan de klok er op gelijk gezet gaan worden dat de vissoorten die nu eenmaal wat meer tijd nodig hebben om het aas te vinden de opwachting gaan maken.

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Zwarte Grondel, Wijting, Haring, PijlinktvisOktober 2017

De eerste anderhalve week van deze maand was er een continuëring van het beeld wat we in September zagen, relatief stil en af en toe wat gepriegel, water temperaturen onverminderd aan de hoge kant, dik 16 graden maar liefst .. In de tweede en derde week van deze maand veranderde het beeld langzaam doch gestaag en werden meer zuidelijk en oostelijk de eerste serieuze scholen haring gespot aan de Katse Heule en ter hoogte van Kortgene.

En dat betekent ook dat de roofvis zoals wijting én de pijlinktvis er aan komt ..

Overzicht Oktober 2017
Overzicht Oktober 2017

Krap een weekje later sijpelden de eerste serieuze vangstmeldingen binnen van uit de kayak visserij wereld; mooie, dikke wijting, een enkele bot en een enkele schol. Dat waren nog niet de record vissen, maar er was tenminste progressie. Op het oostelijk deel van het Meer was duidelijk waar te nemen hoe de haring naar het westen trok; af en toe mooie grote 'ballen' op de schermen te zien! Op het westelijk deel liepen ook in de derde week de vangsten gestaag op, en met name de kayakvissers boekten er al fraaie resultaten. Die kunnen nu eenmaal heel mooi op de schooltjes vis blijven liggen en dat is absoluut een plus!

Overzicht Oktober 2017

De mogelijkheden om effectief te kunnen vissen waren jammer genoeg wel beperkt in de maand Oktober, de zachte weersomstandigheden brachten ook regelmatig veel wind mee. Teveel om echt driftend te kunnen vissen .. de haring en wijting houdt het wel bij zolang het niet al te gek is, maar de platterikken lieten zich nog niet massaal zien. Het was een beetje als driftend vissen op tarbot met springtij .. dat gaat nu eenmaal ook niet echt geweldig.

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Zwarte Grondel, Wijting, HaringSeptember 2017

De maand September is altijd een beetje een 'tussenmaand'. De zomervis weet het nog niet precies en de wintervis is wel ergens onderweg maar nog niet gearriveerd. In het Veerse Meer speelt dit jaarlijkse circus wel een rol maar is niet zo bepalend als buiten.

Het bleef allemaal wat stil op de stekken .. op wat gepriegel na en een wat dikkere echo op sommige andere plaatsen was het nog relatief rustig.

Overzicht September 2017
Overzicht September 2017

Opvallend was de hoge watertemperatuur en wat in de voorgaande Septembermaanden 2016/2015/2014 al te zien was, scholende haring, was dat dit jaar toch allemaal wat later. In de haven waren de koornaarvisjes, bliek en stekelbaarsjes nog massaal vertegenwoordigd. Dat heeft ook weer wel een klein voordeeltje, peuteren op grondels met een ultralicht stokje is dan een leuk tijdverdrijf.

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Zwarte Grondel12 Augustus 2017

Bedankt voor de lange wacht! Mag ik voorstellen; Anguilla ... na de Beachcraft 850 nu op stap met de Osprey 26 Fisherman.

Anguilla Osprey 26 Fisherman

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Osprey 26 Fisherman31 Juli 2017

EEN PALING OP HET VEERSE MEER

Abonnees die uitgave no. 354 van Zeehengelsport magazine inmiddels hebben gelezen, zullen de reportage over het Veerse Meer vast met de nodige aandacht, maar vooral ook verbazing hebben gelezen. Zulke goede vangsten op een water dat voor de sportvisserij vele jaren compleet ‘dood’ leek?

Lees verder op Zeehengelsport.nl30 Juli 2017

Beste Johnno, vanavond een driftje geprobeerd met beaasde lepel .. Mijn zoon Jan vangt mooie bot ...

30 Juli 2017

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Bot, Sportvissen, Veerse MeerAnguillaCharter - Veere

1 Januari 2017

Greetz, Johnno

Tags: AnguillaCharter, Sportvissen, Veerse Meer1 Januari 2017

Logboek 2015
Logboek 2016