Logboek 2020


14 Oktober 2020

Corona blijft de gemoederen bezig houden, wederom zijn de afvaarten voor de komende periode tot nader order gestremd.

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Veerse Meer Light Fishing, VML22 April 2020

AnguillaCharter in de loodvrije media bij Omroep Zeeland!

Loodvrij vissen op het Veerse Meer, het kan wél!
en,

Stichting wil verbod op vislood: 'schadelijk voor mens en dier'

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Loodvrij Vissen, Omroep Zeeland5 Februari 2020

Met de komende windverwachting in het achterhoofd, met name de windsterktes nauwlettend in de gaten gehouden .. en jawel .. twee dagen stilte voor de storm!

5 Februari 2020

Zwak en variabel was de verwachting, een zonnetje (nu was dat niet helemaal juist achteraf en de wind was niet helemaal variabel maar ach .. iets met kniesoren) en dus rapido wat mensen gezocht en gevonden! Ed, Kees en Ton gaven acte de presénce voor een ronde over het Veerse Meer, én ze hadden er zin in. Na de koffie en even bijgepraat te hebben de touwtjes los en fluks het Meer op naar de gekende lokatie die dit seizoen bijzonder productief is gebleken met luxe aantallen vis, maar ook qua variëteit ...

5 Februari 2020
5 Februari 2020
5 Februari 2020

Er werd flink gevist, en er werd héél behoorlijk gevangen .. haring in verschillende jaarklassen, en het moet gezegd, sommige exemplaren waren wel héél erg royaal aan de maat! Wat een joekels kwamen er af en toe naar boven aan de lichte stokjes! Rondvraag bij de vissermannen leerde dat de royale exemplaren in de rookkast zouden gaan verdwijnen, de net maatse exemplaren zouden worden ingelegd. Ook lekker! Wat ook lekker was, was de soep die Ton had meegebracht, en tesamen met een broodje ging dat er goed in! Dank Ton!

De terugweg benut voor het precies uittrimmen van de boot .. laten we het er maar op houden dat er met de kajak niet helemaal tegenop te varen is ..

Ed, Ton en Kees, bedankt, en graag tot de volgende!

Greetz, Johnno

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Vispas 2020, Haring24 Januari 2020

We hadden de dinsdag gepland, maar het werd vrijdag, 24 januari, vanwege de mist. Maar om nou te zeggen dat het aangenaam weer was ...

Maar dat heb je wel nodig om op het Veerse Meer succes te hebben. De wind werkte mee, van spiegelglad tot een klein kabbeltje uit uiteenlopende richten, maar alles met zuid erin. Ideaal? Nah, de gesloten hemel, met 40 tinten grijs, loste maar langzaam op, een keer slechts zagen we de zon als een bleke schijf door het dichte wolkendek. Maar dat mocht de pret aan boord van de Anquilla Charter van Schipper Johnno niet drukken. De Osprey lag al warm te draaien en zodra Michel, Roo, Han en mijn persoon aan boord waren, liet John na een rustige gangetje de haven van Oostwatering uit, de motoren langzaam op toeren komen. De dubbele schroeven hadden er duidelijk zin in en wij niet minder.

24 Januari 2020

Even later de eerste survey op een bekende stek. Kleine bultjes vis, op de bodem, daarboven en wat verspreid. Niet de schrijverij die we voor vol aanzagen, de hengels bleven in de startblokken. Dan maar wat verderop kijken. Ook hier geen overtuigende wolk vis ter grootte van een Londense bus. Zou de vis vertrokken zijn? Want dat gebeurt vroeg of laat. Maar uiteindelijk werden plukjes vis, plukken vis al geeft dat dan geen vreetgarantie. En dat de haring “aan” stond, bleek al snel, maar ging niet zonder slag of stoot. Net wanneer je denkt op de vis te zitten zijn, ze weer weg. Wat zijn ze snel die haringen. Het was dan ook geheel aan de vaarkunsten van John te danken dat hij de kleine scholen haring keer op keer kon vinden. Nu begrijp ik ook waarom menigeen op het Veerse Meer zijn tanden stuk bijt.

Nu snap ik ook waarom kayakvissers moeite hebben de schooltjes op te sporen en er op te blijven vissen. Niet bij te houden die haring. Ja bij de bekende grote, in vele kleuren weergegeven scholen, heb je dat minder, maar ook dan vliegen die vissen van de ene naar de andere kant van het vaarwater. Zo ook vandaag. John zet dan alles op alles om de goeie plekjes te vinden, wij hoefden alleen maar ons tuigje te laten zakken. En bijten wilden ze. Ze zaten hoog, laag op de bodem,eigenlijk overal, duidelijk jagende haring. En die kwam vlot boven, eerst wat aarzelend, maar toen in de middag de lucht wat lichter werd, was het bal. Elke drift was raak, al was dat soms een kwestie van minuten.

24 Januari 2020
24 Januari 2020

Telkens een nieuwe drift, dan weer eens een paar grote haringen, een enkeling, of volle bak. Loon naar werk zullen we maar zeggen. Eenmaal de emmers vol, werd het tijd wat anders te gaan doen. Immers, er liggen lappen van platvissen zoals bot, schol en zelfs tarbot en er zwemmen kanjers van wijtingen in het Veerse meer. En dat willen we meemaken.

Maar het werd hem niet deze keer. We lieten er pieren, strips vis en een heel arsenaal aan tuigjes op los. Lange wapperlijnen achter een licht loodvrij gewichtje, terwijl ik zelf voor een wishbone-rig koos, waarbij twee aasjes naast elkaar worden gepresenteerd. Zelf gemaakt uiteraard en versierd met wat kraaltjes. Daar houd ik van. Vis vangen op MIJN manier, al lukte dat dítmaal niet. Dan maar een volgende keer ...

24 Januari 2020

Zo verliep de dag naar het punt dat iedereen het wel had gezien. Iets meer wind op het handje maakte het meer dan fris op het Veerse Meer. Na een laatste drift werd het gas van de Osprey nog eens flink opengetrokken. Man wat loopt die boot mooi, picobello in orde. Bedankt nog Roo, Michel, Han en Johnno, voor de gezellige visrijke dag. Altijd weer een mooi avontuur op de Anguilla waar ik nog vaak van hoop te mogen genieten. Helemaal Top.

Rien van Nunen

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Vispas 2020, Haring1 Januari 2020

Zomaar even een quote uit een Fb-topic:

"Maar ik zou die haringexpert maar ff een upgrade gunnen.

Hij vind ook; inktvis, wijting, schol en bot, zeebaars en een resem aan klein grut uit de grondelfamilie, maar ook sprot, ansjovis, bliek en meer ... Het is maar een greep uit de mogelijkheden ...

Het leuke is: er bestaan stekken, maar DE stek bestaat eigenlijk ook weer niet omdat de wind een grote rol speelt, naast zon, hoge of lage druk, getij, diepte en doorzicht. Daarnaast nog zoiets als de onzekerheid van bijtlust enz. Kortom: uitdaging. Wie daar niet van houdt moet er vooral niet gaan vissen ......."

Aldus Rien van Nunen

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Vispas 20201 Januari 2020

Het Veerse Meer is opgenomen in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren van Sportvisserij Nederland, dat betekent dat u in het bezit moet zijn van een geldige VISpas om er te mogen vissen!

1 Januari 2020

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Vispas 20201 Januari 2020

1 Januari 2020

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, DNCV, De Nederlandse Charterboot Vereniging1 Januari 2020

1 Januari 2020

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Loodvrij, Loodvervangers, DNCV, De Nederlandse Charterboot VerenigingAnguillaCharter - Veere

1 Januari 2020

Greetz, Johnno

Tags: AnguillaCharter, Sportvissen, Veerse Meer1 Januari 2020

Logboek 2015
Logboek 2016
Logboek 2017
Logboek 2018
Logboek 2019